På denne side kommer forhåbentlig nogle gode historier om vin i Mosel/Moselle-området

Ca. 8. maj sejles gennem Koblenz. Her ligger vingården Weingut GöhlenMühlental 33, 56077 Koblenz-Ehrenbreitstein, hvor vinkælder m.m. kan beses, og her kan smages på husets hvidvine.

Ca. 9. maj passeres Bernkastel-Kues, og her ligger vinhuset S.A. Prüm, som er leveringsdygtige i Riesling-vine.

Samme dag passeres også Trittenheim, hvor der på Winkelweg 8 ligger Weingut Ernst Clüsserath, som er leveringsdygtige i bl.a. fine Riesling hvidvine. Denne Riesling er min hustrus ynglingsvin, – oven i købet i praktiske literflasker.

Vinekspert Mogens Bergmann (ved rigtig meget om vin, – se hjemmesiden: http://tipsomvin.dk/anbefaler: Prøv at lande i den lille by Beilstein, om ikke at så for at gå op til borgruinen, der er en fin udsigt over de stejle vinmarker langs Mosel. I byen findes flere vindyrkere. Byen forventes passeret ca. 9. maj. 

Bremm ligger ved foden af de allerstejleste vinmarker ved Mosel. Forventes ligeledes passeret ca. 9. maj.

I Klostergartenstraße 36, 54340 Leiwen ligger Weingut Heinz Schneider, der er ekspert i røde vine. Forventes ligeledes passeret ca. 9. maj.

Mogens Bergmann anbefaler i øvrigt: Efter Trier kommer I til Luxembourg, hvor der også dyrkes vin langs med Moselle, og efter Schengen kommer I ind i Frankrig. Som et kuriosum. Kom igennem 3 lande på to minutter, fra Luxembourg til Tyskland til Frankrig og tilbage til Luxembourg. Ca. 12.-13. maj

Der ligger et lille hyggeligt vindistrikt ved Contz-les-Bains lige over for Sierck-les-Bains. I Contz ligger flere vinproducenter langs hovedgaden.