Katimaje IV

Katimaje IV er en SeaStar 900, bygget i Finland i 1992. Motoren, en Volvo D6 på 370 Hk, er lagt i i 1996. Båden er iflg. målerbrevet 9,25 m. lang, 3,25 m. bred og har en dybgang på ca. 1 m. Bådens højde er normalt over 4 m., hvilket jo normalt udelukker kanalsejlads. Imidlertid kan targabøjlen lægges ned, hvilket bringer den samlede højde ned på ca. 3 m. 

Jeg købte den i Sverige i 2009 og har været glad for den lige siden. Den har en marchfart på ca. 18 knob, hvilket slår fint til.

Vi har overnattet 4 voksne og 2 børn, men så var båden også fyldt op. Så slår bådens øvrige faciliteter ikke til længere. 4 ombord er nok det maximale, jeg vil sejle med i Frankrig. Ellers skal helt specielle forhold gøre sig gældende.

Min hustru og jeg har en aftale om, at “hun har ikke noget imod, at jeg sejler, så længe jeg ikke har noget imod, at hun ikke tager med”. Båden er derfor indrettet, så jeg kan sejle den alene. Dvs. der er selvstyrer, bov- og agterthruster, alt med fjernbetjening, så jeg selv kan foretage fortøjninger i sluser. Det skal dog siges, at ind imellem tager hun med ud at sejle, og hun har også bebudet, at hun måske vil sejle med på denne tur. Ja op til flere af ugerne, måske.

CIMG4658

 

 

CIMG4662

 

 

CIMG4655

 

 

CIMG4654

 

 

CIMG4661

 

 

CIMG4653

 

 

CIMG4660

 

 

CIMG4659

 

 

CIMG4657

 

 

CIMG4656

Forrest er bådens kahyt. Her kan 2 personer sove rigtig fint, 2 personer + et barn kan også sove her. Her kan også opbevares en del bagage. I nedgangen til kahytten er der th. indgang til toilet, tv. indgang til gæstekahyt.

 

 

 

 

 

 

Udsigt til bådens agter-siddegruppe. Her er fint at sidde på lune sommeraftener.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igen udsigt til agter-siddegruppen. Her anes også agtersofaen til rundsiddegruppen i kahytten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kahyttens bord og forreste passagerstol. Her ses også sofaen, hvor der, om nødvendigt kan sove en person, hvis ryghynderne fjernes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bådens toilet. Der er indbygget septic-tank, så toilettet kan bruges under sejlads. Desuden er der koldt/varmt vand i vandhane og bruser. Der er dog ikke meget plads til brusebad, når døren er lukket. Derfor er der endnu en bruser, ligeledes m. koldt/varmt vand, på agterplatformen, som sammen med badetøj kan være et udmærket udgangspunkt for et brusebad.

 

 

 

 

 

 

 

Bådens styrestol m. adgang til kortplotter, VHF, autopilot, ankerspil og med fjernbetjeninger for hhv. autopilot og bov- og agterthruster.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gæstekahyt, hvor 2 personer kan sove. P.t. fyldt op af cykler, gummibåd og påhængsmotor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igen gæstekahytten med den lille bænk forrest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bådens køkkenfaciliteter m. 2 x vask, vandhane m. koldt/varmt vand og køleskab. Ud over dette køleskab findes der en køleboks i kistebænken under agtersofaen i kahytten.

 

 

 

 

 

 

 

Komfur m. 2 blus + ovn.