Hvem er jeg?

Jeg hedder Jens Honore og er en årgang 1955. Jeg har arbejdet siden 1978 som folkeskolelærer, heraf de seneste 14 år som it-konsulent inden for folkeskoleverdenen.

Jeg har sejlet meget som dreng, da vi havde sommerhus ved As Vig. Både sejlbåd og motorbåd. Det var dog motorbådene, der havde min største interesse, og den har hængt ved. Som voksen startede min sejlkarriere i 1996, da jeg købte min første motorbåd, en Bayliner 2400. Nu her 3 både senere, har jeg fået min ønskebåd, nemlig Katimaje IV. en finskbygget Sea Star 900 (se beskrivelse af båden her).

Fra jeg fik min første båd, har det været et stort ønske at sejle gennem Europa til Middelhavet gennem floder og kanaler. Tidligere har jeg sejlet en del på nordeuropæiske kanaler, bl. a. en tur til Berlin, så konceptet har været afprøvet.

Nu er tiden kommet. Efter at være gået på pension, skal drømmen opfyldes. Foreløbig er afrejsedagen fastsat til 15. april 2018. Alt efter vind og vejr, håber jeg, datoen holder.

Musik

Musik har altid været en stor del af mit liv. Jeg har spillet, siden jeg var 7 år gammel. Det eneste instrument, jeg har modtaget undervisning i, var harmonika, som jeg lærte på Pauli’s Musikskole i Horsens. Herfra har jeg lært mig selv at spille guitar, klaver og bas. Mine studier til lærer blev financieret ved at spille på danserestauranter fredag og lørdag aften. 

Siden har jeg været med i “OPVAAVNI”, som spiller “Fynsk folkemusik” i ca. 32 år. Vi er nu tre medlemmer i dette fortræffelige band, og jeg er ret sikker på, at de to øvrige medlemmer sejler med på nogle af strækningerne. Herudover spiller jeg glad swingmusik i “Skovshøjrup og omegns swingband”, hvor jeg for fire år siden afløste tidligere biskop Kresten Drejergaard.

Herudover har jeg i 25 år dannet makkerpar med Leo Sørensen i duoen Leo Sørensen & Jens Honore, hvor vi har spillet “Suppe, steg og is” samt 60’er og 70’er rock og pop.

Jeg har selvfølgelig også arbejdet meget med musik gennem min lærerkarriere.

Helt sikkert er det, at der kan findes plads til en guitar på turen. Skulle der komme en Karoke-bar forbi, vil jeg da ikke afvise, at jeg kan finde på at synge en sang.